Tuniakove fašírky v paradajkovej omáčke

Tuniakove fašírky v omáčke

Tuniak v omáčke

nelkafood

By NELKAFOOD

   Pri príprave dnešného obedu som mala jasný ciel. Paradajková polievka a tuniakove placky s cesnakovým jogurtom. Ale ako to už býva zaúradovala moja intuícia a „nepodarená‟ polievka (miesto paprikovej pasty som použila pekne štipľavú pastu)  sa premenila na chutnú pálivú omáčku k tuniakovým fašírkam.

„Je to zaujímavé, ako sa dokonalo spojili vo výborné jedlo.“

Prísady:

 

Fašírky:

  • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 menší batát
  • 4 vajíčka
  • petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak
  • kokosová múka, mandľová múka
  • hrsť najemno nastrúhaného parmezánu
  • olivový olej na pokvapkanie

Paradajková omáčka:

  • olivový olej
  • ½ cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ menšieho batátu
  • 1 mrkva
  • 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
  • 70g hustej paradajkovej pasty
  • 10g paprikovej pasty
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 200-400ml vody alebo vývaru

 

Postup:

 

Fašírky:

   Tuniaka zlejem a dám do misky. Pridám nastrúhaný na hrubšom strúhadle batát, vajcia, soľ, korenie, cesnak a petržlenovú vňať. Všetko poriadne premiešam a nechám chvíľu postáť, aby pustila šťava. Podľa potreby primiešam kokosovú a mandľovú muku. Ja som pridala cca asi 2 lyžice z každej múky. Následne rukami vytvarujem fašírky, ktoré obalím v zmesi kokosovej, mandľovej múky a parmezánu. Fašírky poukladám na papierom vystlaný plech. Vrch pokvapkám olivovým olejom a pečiem vo vyhriatej rúre na 200 stupňov dokým nebude vrch chrumkavý.

 

Paradajková omáčka:

   Na oleji osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a hrubšom strúhadle nastrúhaný batát a mrkvu. Po opečení pridám paradajkovú a paprikovú pastu krátko orestujem a zalejem konzervou lúpaných paradajok. Podľa potreby pridám vodou (alebo vývar) ale iba tak, aby konzistencia zostala omáčková.  Ochutím soľou a korením. Na miernom ohni nechám uvariť do mäkka.

 

   Tak čo ho hovoríte na takúto kombináciu? Pozdáva sa Vám? Pretože ja som si ju zamilovala. Aj keď povodne som chcela pripraviť niečo úplne iné táto kombinácia dopadla nad moje očakávanie. Lahodné spojenie paradajok a tuniaka je dokonalé. Určite tento recept vyskúšajte a dajte mi vedieť ako Vám chutil. Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR