Turecké Köfte po ktorom si oblížete prsty

Turecké Kofte

Turecké Kofte

nelkafood

By NELKAFOOD

   Závan morského vzduchu a piesku na nohách tento rok asi pocítime iba takýmto spôsobom. Turecko je krajina, ktorú navštevujem aspoň raz ročne. Tento rok to malo byť až dva krát. Prvý krát výlet do Istanbulu na babskú jazdu, kde som mala v pláne kurz pečenia a druhý krát v lete na 15 dní s rodinou do našej milovanej Alanyie. Keď sme pred 10 rokmi boli prvý krát v Turecku, nechápali sme ako sa niekto môže vracať na rovnaké miesto viac krát keď je na svete toľko nádherných miest. A predsa sa tam každý rok vrátime. Čím to je neviem, ale táto krajina mi učarovala, ale to už asi viete. Čo však neviete a tajne dúfam, že pochopíte ak si tento recept pripravíte prečo som podľahla Tureckej kuchyni.

„Recept som čerpala od Lucky, ktorá sa so mnou podelila hneď o tri recepty, ktoré s jej dovolením posúvam aj vám.“

Prísady:

  • 1 kg kvalitného mletého hovädzieho mäsa

  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 polievková lyžica červenej papriky

  • 1 kávová lyžička tymianu

  • 1 kávová lyžička rasce

  • 1 kávová lyžička čili vločiek

  • 1 kávová lyžička čierneho korenia

  • 6 polievkových lyžíc kvalitného olivového oleja

  • soľ

  • petržlenová vňať

  • 2 staré pečivá nadrobno nakrájané

Na dokončenie:

  • olej na smaženie

 

 

Postup:

   Príprava je v celu jednoduchá. Stačí si v miske zmiešať všetky prísady. Tá ťažšia časť prichádza až teraz. Ak máte doma partnera, poproste ho nech sa toho ujme. Musíme totižto celú túto zmes miesiť a premiešavať rukami celkom dlhú dobu, až kým nie je zmes pekne kompaktná. Verte mi čím dlhšie to bude tým lepší výsledok dosiahnete. Mne to trvalo približne 20 minút.

   Z hotovej zmesi vytvarujem jednotlivé kúsky, ktoré opekám na kvapke oleja na rozohriatej panvici. Výsledné köfte bude na povrchu zapečené a vnútri pekne šťavnaté a jemné. Podávame s tým čo máte radi. Ja k tomu rada robím placky z 200 g múky, 100 g vody a približne 5 g soli. (často sa na placky pýtate tak vám sem dávam stručný popis ako na ne). Vymiesim cesto, ktoré nechám cca 30 minút odpočívať. Rozdelím na 8 kusov a rozvaľkané na čo najtenšie opekám na suchej rozohriatej panvici. K tomu už len dobrý šalát a dokonalá večera či obed je na svete. A pevne verím, že si po tejto dobrote oblížete prsty. Dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR