Home » Zapečené gnocchi s gorgonzolou a špenátom
Zapečené gnocchi s gorgonzolou a špenátom
Zapečené gnocchi s gorgonzolou a špenátom
By NELKAFOOD
Gnocchi sú maximálne pohodlné jedlo, ktoré vyžaduje minimum prace! (Teda ak ich kúpite v obchode). Ich jedinými prísadami sú (alebo by mali byť) v podstate zemiaky a pšenica.
„Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchlo pripravený. Takže skôr ako začnete, pripravte si všetko prísady k varnej doske.“
Prísady:
- 500 g čerstvé gnocchi
- 75 g mascarpone
- 80g smotany na šľahanie
- 150 g syr Gorgonzola
- 100 g čerstvý špenát
- 1 pl masla
- parmezán na vrch zapekania
- listy čerstvej šalvie
- vetvičky čerstvého tymianu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov na horný spodný ohrev. Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale a odložíme bokom.
Medzitým rozpustime maslo v panvici na miernom ohni. Pridáme šalviu, tymian a chvíľku opečieme.
Pridáme smotanu, mascarpone a gorgonzolu. Varíme na miernom ohni, kým sa všetko roztopí a pekne spojí. Dochutíme soľou a korením.
Pridáme špenát a niekoľko minút povaríme. Vmiešame uvarené gnocchi, všetko dobre premiešame, aby sa všetko pekne prepojilo. Vložíme do zapekacej misky, posypeme parmezánom a vložíme do rúry a pečieme do zlatista. Pre dosiahnutie najlepšej chute podávajte po miernom schladení. Omáčka chladnutím zhustne, takže bude ideálne pripravená k večeri či skvelému obedu. A aby som nezabudla podávajte s pohárom dobre vychladeného vina.
Dobrú chuť Vaša Nela