Čerešňová bublanina
By NELKAFOOD
Presne tak, ako vy aj ja zbožňujem koláče z detstva. Naposledy som túto bublaninu robila asi 3 roky dozadu v ríbezľovej podobe
„no teraz som kúpila čerešne, ktoré si až žiadali, aby z nich bola lahodná bublanina.“
Prísady:
- 250g práškového cukru
- 6 vajec
- štipka soli
- 100 ml oleja
- 100 ml vody
- 300g polohrubej pšeničnej múky
- 7g prášku do pečiva
- 400g odkôstkovaných čerešní
Postup:
Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. K bielkam pridáme štipku soli a pomocou robota a balónovej metly vyšľahám tuhý sneh. Dáme bokom a zo žĺtok s cukrom vymiešame penu. Za mierneho šľahania postupne pridávame olej a vodu. Potom primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver pomocou metly jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejem na maslom vymastený a múkou vysypaný hlboký plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov na horný spodný ohrev. Na povrch cesta kladieme očistené a vykôstkované čerešne. Pečiem v strede vyhriatej rúry. Pred podávaním necháme bublaninu vychladnúť, posypem práškovým cukrom, nakrájame a podávame.
Netuším pôvod tohto receptu (mám ho od svokry) no s týmto koláčikom sa zaručene vrátite do svojho detstva, tak, ako som to tento týždeň mala ja. Keď ma chcete podporiť budem rada, ak tento recept po zdieľajte so svojimi priateľmi a doprajete koláč svojho detstva aj im.
Dobrú chuť Vaša Nela.