Home » Slaný špenátový koláč s tuniakom
Slaný špenátový koláč s tuniakom
Slaný špenátový koláč s tuniakom
By NELKAFOOD
Špenát je v tomto ročnom období lahodný. Zvyčajne ho používam ako prílohu, či plnohodnotné jedlo no dnes som ho pridala do slaného koláča. A aby som doplnila bielkoviny použila som ricottu vymiešanú s tuniakom. No a viete, čo sa stalo????
„Vznikol tento krásny a veľmi chutný slaný takmer Veľkonočný koláč.“
Prísady:
- 50g masla
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 kg špenátu
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička muškátového orieška
- 100 g smotany na šľahanie
- 2 lyžice strúhanky
- 350 g ricotty
- 3 konzervy tuniaka v olivovom oleji calvo
- 2 lístkové cesta
- sezam a žĺtko na dozdobenie
Postup:
Na panvici zohrejeme 50 g masla. Pridáme cibuľu a cesnak a restujeme, kým neskaramelizuje. Vmiešame špenát, soľ, muškátový oriešok a nakoniec smotanu a odstavíme. Tortovú formu vystelieme plátkom lístkového cesta. Spodok posypeme strúhankou a navrch rozotrieme špenátovú zmes. Ricottu zmiešame so scedeným tuniakom, podľa chuti môžeme dochutiť soľou a korením a navrstvíme na špenátovú zmes. Na vrch koláča dáme druhý plát lístkového cesta, prebytočné cesto odrežeme a okraje pritlačíme k sebe. Vrch potrieme žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na horný spodný ohrev cca 45 minút na 190 °C do zlatista. Pred podávaním necháme vychladiť inak sa bude náplň rozpadávať. Dobrú chuť Vaša Nela.