Lahodný mrkváč s ovocnou šťavou

Mrkváč s ovocnou šťavou

Mrkváč s ovocnou šťavou

nelkafood

By NELKAFOOD

   Keď som si plánovala piknik s deťmi pri vode, vedela som, že by to chcelo nejaký dobrý koláč, ktorý sa bude dať jesť rukami. Veď to poznáte, deti obsedia tak 5 minút v tom lepšom prípade, v tom horšom si ani nesadnú. Preto je dobré mať v zálohe koláč, ktorý im dáte do ruky a popri pobehovaní si ho môžu vychutnať. No a ak zabudneme na ten cukor tak je plný mrkvy a ovocnej šťavy. Dnes som zvolila pijobio mrkvovo-jablkovú, ktorá je bez pridaného cukru.

„Moje deti majú tieto „džusiky‟ (ako tomu hovoria) veľmi radi.“

Prísady:

  • 4 vajíčka

  • 200 g cukru

  • 3 nahrubo nastrúhané mrkvy

  • 100 g nasekaných vlašských orechov

  • 1 kávová lyžička škorice

  • 1 zarovnaná kávová lyžička jedlej sódy

  • 4 g kypriaci prášok

  • 1 kávová lyžička kakaa

  • štipka vanilky

  • 200 g hladkej pšeničnej múky

  • 80-100 g celozrnnej pšeničnej múky

  • 50 ml oleja

 

Postup:

   Najlepšie v mise od robota si vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom. Do vyšľahanej vaječnej peny pridáme olej, ovocnú šťavu, nasekané orechy, nahrubo nastrúhanú mrkvu. V druhej miske si zmiešame múku s koreninami, sódou, kypriacim práškom a prepojíme. Následne zmiešame suchú a mokrú zmes. Metličkou jemne premiešame, aby sa obe zmesi prepojili. Hotovú zmes na koláč premiestnime do maslom vytretého a múkou vysypaného plechu a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov približne 30-40 minút. Dajte prosím pozor a riaďte sa svojou rúrou, aby vám koláč neprihorel.  Upečený koláč necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme jemne pocukrovať. Verím, že si mrkváč vychutnáte spolu s rodinkou na krásnom mieste tak ako sa to podarilo nám.

Krásny deň Vaša Nela.

Prísady:

4 vajíčka

200 g cukru

3 nahrubo nastrúhané mrkvy

150 ml mrkvovo-jablkovej  ovocnej šťavy (pijobio kúpite tu)

100 g nasekaných vlašských orechov

1 kávová lyžička škorice

1 zarovnaná kávová lyžička jedlej sódy

4 g kypriaci prášok

1 kávová lyžička kakaa

Štipka vanilky

200 g hladkej pšeničnej múky

80-100 g celozrnnej pšeničnej múky

50 ml oleja

Postup:

Najlepšie v mise od robota si vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom. Do vyšľahanej vaječnej peny pridáme olej, ovocnú šťavu, nasekané orechy, nahrubo nastrúhanú mrkvu. V druhej miske si zmiešame múku s koreninami, sódou, kypriacim práškom a prepojíme. Následne zmiešame suchú a mokrú zmes. Metličkou jemne premiešame, aby sa obe zmesi prepojili. Hotovú zmes na koláč premiestnime do maslom vytretého a múkou vysypaného plechu a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov približne 30-40 minút. Dajte prosím pozor a riaďte sa svojou rúrou, aby vám koláč neprihorel.  Upečený koláč necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme jemne pocukrovať. Verím, že si mrkváč vychutnáte spolu s rodinkou na krásnom mieste tak ako sa to podarilo nám. Krásny deň Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR