Losos s ananásovou salsou
By NELKAFOOD
A prečo som si tak obľúbila ananás od Virunga? Pretože ich ovocie je organicky pestované a pri pestovaní sa nepoužívajú priemyselné hnojivá. Je šťavnaté a plné chuti. Ananás, ktorý som dnes použila do tohto receptu je nešľachtená odroda s krásnou žltou farbou. A, ako spoznáme, že je zrelý???
„Na omak musí byť pružný a pri izbovej teplote musí pekne voňať.“
Prísady:
- filet lososa (poprípade vašej obľúbenej ryby)
- zrelý ananás (najlepšie od virunga)
- ½ červenej cibule
- 1 kapia
- 1 čili paprička
- hrsť korianderu prípadne pažítky
- šťava z jednej limetky
- soľ, mleté čierne korenie, zmes korenia na rybu
- olivový olej
- citrónová šťava
Postup:
Rúru rozohrejme na 200 stupňov. Lososa pokvapkáme olivovým olejom a poriadne posypeme korením na rybu. Takto pripravenú rybu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým nebude z vrchu chrumkavá a uprostred šťavnatá.
Ananás očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Kapiu narežeme nadrobno spolu s čili a vložíme do misky k ananásu. Cibulu prípadne pažítku nasekáme a pridáme do misky. Limetku odšťavíme a zakvapnene ananásovú zmes. Ochutíme soľou a korením, poriadne premiešame a necháme chvíľku odstáť, aby sa chute prepojili. Podávame s chrumkavou rybičkou.
Myslím, že k tomuto receptu viac netreba jedine tak pohár dobrého vína a spoločnosť, ktorá ocení aj tak trošku netradičnú chuť. Ak sa Vám recept páči a vysúšate ho nezabudnite mi napísať či označiť ma na sociálnej sieti. Budem nesmierne rada, ak sa o recept podelíte s priateľmi. Prajem Vám dobrú chuť Vaša Nela.