Losos s ananásovou salsou

Losos s ananásovou salsou

Losos s ananásovou salsou

nelkafood

By NELKAFOOD

    A prečo som si tak obľúbila ananás od Virunga? Pretože ich ovocie je organicky pestované a pri pestovaní sa nepoužívajú priemyselné hnojivá. Je šťavnaté a plné chuti. Ananás, ktorý som dnes použila do tohto receptu je nešľachtená odroda s krásnou žltou farbou. A, ako spoznáme, že je zrelý???

„Na omak musí byť pružný a pri izbovej teplote musí pekne voňať.“

Prísady:

  • filet lososa (poprípade vašej obľúbenej ryby)
  • zrelý ananás (najlepšie od virunga)
  • ½ červenej cibule
  • 1 kapia
  • 1 čili paprička
  • hrsť korianderu prípadne pažítky
  • šťava z jednej limetky
  • soľ, mleté čierne korenie, zmes korenia na rybu
  • olivový olej
  • citrónová šťava

Postup:

   Rúru rozohrejme na 200 stupňov. Lososa pokvapkáme olivovým olejom a poriadne posypeme korením na rybu. Takto pripravenú rybu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým nebude z vrchu chrumkavá a uprostred šťavnatá.

   Ananás očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Kapiu narežeme nadrobno spolu s čili a vložíme do misky k ananásu. Cibulu prípadne pažítku nasekáme a pridáme do misky. Limetku odšťavíme a zakvapnene ananásovú zmes. Ochutíme soľou a korením, poriadne premiešame a necháme chvíľku odstáť, aby sa chute prepojili. Podávame s chrumkavou rybičkou.

   Myslím, že k tomuto receptu viac netreba jedine tak pohár dobrého vína a spoločnosť, ktorá ocení aj tak trošku netradičnú chuť. Ak sa Vám recept páči a vysúšate ho nezabudnite mi napísať či označiť ma na sociálnej sieti. Budem nesmierne rada, ak sa o recept podelíte s priateľmi. Prajem Vám dobrú chuť Vaša Nela.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR