Home » Máte radi bryndzu? Takto si z nej pripravíte polievku
Máte radi bryndzu? Takto si z nej pripravíte polievku
Bryndzová krémová polievka
By NELKAFOOD
Keď som prvý krát u svokry ochutnala tuto polievku, vedela som presne ako si ju doma pripravím. A tak som vytasila nádobu od zepter a polievka dlho nenechala na seba čakať.
„Každý rok sa teším na prvú bryndzu, aby som si dopriala túto dobrotu.“
Prísady:
- 2 zemiaky
- 1 strúčik cesnaku
- 2 plátky slaniny
- 200g bryndze
- 1l vývaru
- soľ, mleté čierne korenie, chilli soľ
- 1dcl smotany na varenie
Postup:
Zemiaky si očistím a nakrájam na menšie kocky. Slaninu si nakrájam na malé kúsky a v hrnci orestujem tak, aby pustila tuk (preto je dobré použiť napríklad slaninu z mangalice). Pridám prelisovaný cesnak, nakrájané zemiaky a opečiem. Následne zalejem vývarom a nechám na miernom ohni variť. Keď sú zemiaky uvarené ponorným mixérom jemne premixujem tak aby mi asi polovica zemiakov ostala v celku. Pridám smotanu, podľa chuti osolím, okorením a pridám chilli. Odstavím z ohňa a vložím bryndzu. Ta sa v horúcej polievke pekne roztopí bez toho, aby sme ju varili. Dobrú chuť Vaša Nela.