Máte radi bryndzu? Takto si z nej pripravíte polievku

Bryndzová krémová polievka

nelkafood

By NELKAFOOD

   Keď som prvý krát u svokry ochutnala tuto polievku, vedela som presne ako si ju doma pripravím. A tak som vytasila nádobu od zepter a polievka dlho nenechala na seba čakať.

“Každý rok sa teším na prvú bryndzu, aby som si dopriala túto dobrotu.”

Prísady:

 

  • 2 zemiaky

  • 1 strúčik cesnaku

  • 2 plátky slaniny

  • 200g bryndze

  • 1l vývaru

  • soľ, mleté čierne korenie, chilli soľ

  • 1dcl smotany na varenie

 

Postup:

   Zemiaky si očistím a nakrájam na menšie kocky. Slaninu si nakrájam na malé kúsky a v hrnci orestujem tak, aby pustila tuk (preto je dobré použiť napríklad slaninu z mangalice). Pridám prelisovaný cesnak, nakrájané zemiaky a opečiem. Následne zalejem vývarom a nechám na miernom ohni variť. Keď sú zemiaky uvarené ponorným mixérom jemne premixujem tak aby mi asi polovica zemiakov ostala v celku. Pridám smotanu, podľa chuti osolím, okorením a pridám chilli. Odstavím z ohňa a vložím bryndzu. Ta sa v horúcej polievke pekne roztopí bez toho, aby sme ju varili. Dobrú chuť Vaša Nela.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *