Tuniakova nátierka
By Nelkafood
Tuniakovu nátierku zbožňujem no predstava toľkého masla, ktoré dodáva chuť hádam asi všetkému ma odrádzala. V tejto nátierke nenájdete ani gram masla, a predsa bude chutiť. Keď som začala s cvičením a zdôverila som sa trénerke, že zbožňujem nátierku z tuniaka poradila mi, aby som maslo nahradila lučinou. Vŕtalo mi to v hlave, a tak som to nasledujúcu sobotu musela vyskúšať.
„Musím povedať, že som Marte za túto radu dodnes vďačná.“
Pretože sa ani nedá poznať, že si maslo odskočilo na výlet… do moje čiernej kávy. Prečo, a z akého dôvodu sa dozviete v niektorom z mojich nasledujúcich článkov.
Prísady:
- konzerva kvalitného tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 vajcia uvarené natvrdo
- 1 menšia cibuľa
- 1 čajová lyžička horčica
- 60 g lučina
- soľ, mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
Cibuľu nakrájam nadrobno a v miske osolím, aby trosku pustila šťavu a zmäkla. Tuniaka zlejem pridám k cibuli spolu s lučinou dochutím horčicou, korením, petržlenovou vňaťou, a ak je treba pridám soľ. Vajíčka pretlačené cez „pretláčač“ na zemiaky ktorý používam pri príprave majonézového šalátu (ak niekto vie, ako sa táto pomôcka volá šúp s názvom do diskusie), a pridám do misky k tuniakovi, ktorý teraz pláva v smotanovom kúpeli z lučiny. Všetko dobre premiešam vareškou, ak mi teda mladší syn nejakú v šuplíku nechal, pretože obľubuje rabovanie šuplíkov v kuchyni. Podávam na pečive spolu so zeleninou a čiernou kávou na ktorej sa mi v poslednej dobre objavuje oko z masla. Ak aj Vás zaujíma prečo pijem kávu s maslom dajte mi o tom vedieť, a pripravím článok, v ktorom Vám všetko vysvetlím.