Tuniakova nátierka

Tuniakova nátierka

Tuniakova nátierka

nelkafood

By Nelkafood

       Tuniakovu nátierku zbožňujem no predstava toľkého masla, ktoré dodáva  chuť   hádam asi všetkému ma odrádzala. V tejto nátierke nenájdete ani gram masla,  a predsa bude chutiť. Keď som začala s cvičením a zdôverila som sa trénerke, že zbožňujem nátierku z tuniaka poradila mi, aby som maslo nahradila lučinou. Vŕtalo mi to v hlave, a tak som to nasledujúcu sobotu musela vyskúšať.

„Musím povedať, že som Marte za túto radu dodnes vďačná.“

        Pretože sa ani nedá poznať, že si maslo odskočilo na výlet… do moje čiernej kávy. Prečo, a z akého dôvodu sa dozviete v niektorom z mojich nasledujúcich článkov.

 

Prísady:

 

  • konzerva kvalitného tuniaka vo vlastnej šťave
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 čajová lyžička horčica
  • 60 g lučina
  • soľ, mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

 

         Cibuľu nakrájam nadrobno a v miske osolím, aby trosku pustila šťavu a zmäkla.  Tuniaka zlejem pridám k cibuli spolu s lučinou dochutím horčicou, korením, petržlenovou vňaťou,  a ak je treba  pridám soľ. Vajíčka pretlačené cez „pretláčač“ na zemiaky ktorý používam pri príprave majonézového šalátu (ak niekto vie, ako sa táto pomôcka volá šúp s názvom do diskusie), a pridám do misky k tuniakovi, ktorý teraz pláva v smotanovom kúpeli z lučiny. Všetko dobre premiešam  vareškou, ak mi teda mladší syn nejakú v šuplíku nechal,  pretože obľubuje rabovanie šuplíkov v kuchyni. Podávam na pečive spolu so zeleninou a čiernou kávou na ktorej sa mi v poslednej dobre objavuje oko z masla. Ak aj Vás zaujíma prečo pijem kávu s maslom dajte mi o tom vedieť, a pripravím článok, v ktorom Vám všetko vysvetlím.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR