Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica

Kapustnica

nelkafood

By NELKAFOOD

   Ak by som si mala vybrať či chcem vianočné darčeky, alebo kapustnicu od maminky voľba bude jasná. Kapustnica. A prečo??? Pretože zbožňujem jej chuť, vôňu a aj štruktúru. Áno čítate dobre je to mňamka, ktorá má svoje čaro len počas tohto obdobia. Častokrát som mamine hovorila, aby ju urobila aj počas roku no nikdy nemala takú chuť ako počas Vianoc. Neviem čím to je a možno si to len nahováram, no je to tak.

„Preto sa chcem s vami podeliť o tento rodinný recept, ktorý je u nás každoročná nutnosť.“

 Prísady:

  • 1,5 kg údených rebier
  • 3 domáce klobásy
  • 1kg kvasenej kapusty
  • 2 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 7 guľôčok čierneho korenia
  • štipka rasce
  • 1 kávová lyžička mletej červenej papriky
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 3 kávové lyžice soli
  • 2  nadrobno nakrájané a uvarené zemiaky
  • hrsť sušených húb
  • 10 sušených sliviek

 

Postup:

   Na oleji opečiem nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie a rascu. Cibuľu si opečiem do sklovita, pridám mletú červenú papriku a zalejem horúcou vodou. Pridám údené rebrá, ktoré som prekrojila na polovicu, aby sa zmestili do hrnca. Ďalej si kapustu nasekám a spolu so šťavou pridám do hrnca, osolím a varím na miernom ohni približne 2 hodiny.  Medzitým si sušené huby zalejem horúcou vodou, aby boli celé ponorené. Po dvoch hodinách pridám do hrnca namočené huby spolu s vodou, klobásu v celku, sušené slivky a varím. Po 30 minútach vyberiem klobásu spolu s rebrami a do kapustnice vložím uvarené zemiaky. Klobásu nakrájam na kolieska a mäso z rebier na kocky. Vrátim späť do kapustnice a odstavím. No a už teraz mi tečú slinky na tu tohtoročnú. Podeľte sa so mnou o svoj recept do komentu, som zvedavá ako sa kapustnica pripravuje vo vašej rodine.

Zobraziť komentáre (0)

Páčil sa Vám článok? napíšte komentár.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

© 2020 NelkaFood.sk - Všetky práva vyhradené pre túto webovú stránku. Made by creawise.digital

SPÄŤ NAHOR